Haber Arşivi

BEBKA KALKINMA KURULU TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE YAPILDI

  • 04.09.2014
  • bozuyuktso

BEBKA  “Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı” 10. Kalkınma Kurulu toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi.

           Toplantıya Bozüyük TSO ‘yu temsilen Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldı. Ajans çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, bölgenin ulaşım imkânlarının daha da arttırılması ile hava ulaşımına yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması üzerinde duruldu.

          Toplantının açılışında konuşan BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni, “BEBKA, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırıyor. Ajansımız, sanayi, turizm, kümelenme, rekabetçiliğin artırılması, çevre, enerji verimliliği, girişimcilik gibi öncelikli alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu alanlarda analizler ve araştırmalar yapma, stratejiler geliştirme ve kurumları yönlendirme gibi konularda çalışmalar yapmaktadır” dedi.

          BEBKA’nın mali destek çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Çepni, “Ajansımız, 2014 yılı mali destek programlarıyla, 50 milyon TL bütçe ile 5 farklı başlıkta teklif çağrısı açmıştır. Toplamda 200 başvuru yapılmış, 71 tanesi destek almaya hak kazanmıştır. Bu projelerin, BEBKA’nın da desteğiyle başarılı bir şekilde amacına ulaşıp bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

         Kalkınma Kurulu toplantılarının yanı sıra 3 ilde ayrı ayrı İl Danışma Kurulu toplantıları da gerçekleştirerek yerel meselelerin daha detaylı olacak şekilde ele alındığını sözlerine ekleyen BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni, bu dönemde bölgenin ulaşım imkânlarının daha da arttırılması ile hava ulaşımına yönelik çalışmalar üzerinde yoğunlaşılacağını belirtti.

         3 ilden toplam 100 üyeden oluşan BEBKA Kalkınma Kurulu’nun toplantısında daha sonra BEBKA tarafından verilen mali desteklerin etki analizi sonuçlarına ilişkin rapor sunulurken, faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

         Toplantının bu bölümünde konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Kalkınma Kurulu’nun Ajans faaliyetleri için çok önemli bir sinerji oluşturduğunu belirtti. Değirmenci, BEBKA’nın başlayıp devam eden projelerine ek olarak önümüzdeki dönemde kümelenme ve rekabetçilik, endüstriyel simbiyoz ve Tasarım-Markalaşma-Yaratıcı Endüstriler alanlarındaki çalışmalarını hızlandıracaklarını sözlerine ekledi.

         Kalkınma Kurulu üyelerinin görüş ve katkılarıyla devam eden toplantının ardından Eskişehir’deki BEBKA destekli projeler ve uygulamalar yerinde ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

  • BEBKA KALKINMA KURULU TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE YAPILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç