Haber Arşivi

BİLECİK İL OLARAK TÜRKİYE GENELİNDE UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI PROGRAMLARINDA 1. OLDU

  • 08.05.2014
  • bozuyuktso

          TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB ETÜ işbirliğinde uygulanan UMEM Beceri’10 Projesi Protokol ve Ödül Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

          Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra LEVENT, Bilecik İŞ KUR Müdürü Ayhan TOZAN, Bilecik Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet GİRGİN, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fuat GÜLER, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK, Bilecik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ayhan ÖZGÜR ve Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi Müdür Vekili Tuncay ÇETİN’in katıldıkları programda 2011-2013 Döneminde UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında İBBS - 1. Bölge Sınıflandırmasına göre DOĞU Marmara (TR4) bölgesinde e Türkiye genelinde en iyi performansı gösteren Bilecik'in UMEM Beceri 10 Kurs Yönetimine  ödülümüzü Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI verdi.

          İstihdam ve mesleki eğitimi geliştirmeyi hedefleyen UMEM Beceri’10 Projesini büyütecek yeni adımlar için imzalar atıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu işsizlere ‘gelin meslek öğrenin, üretime katılın’ çağrısı yaparken, iş dünyasından da eleman ihtiyaçlarını bu projeden sağlamalarını istedi.

          TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında projenin kamu-özel sektör-üniversite işbirliğine güzel bir örnek olduğunu belirterek, hem iş arayanlara hem de meslek sahibi eleman arayan işverenlere çağrıda bulundu. Firmalardan yeni eleman ihtiyacını bu projeden karşılamalarını isteyen Hisarcıklıoğlu işverenlere şöyle seslendi: “İş dünyasını, mesleki eğitimin dümenine geçirdik. UMEM Beceri’10 projesi ile artık iş dünyasının hangi meslekte kaç elemana ihtiyacı varsa yetiştiriyoruz. Sonrasında da bu adamı istihdam et diyoruz. İstihdam ederken de 4,5 yıla varan sigorta primi işveren payını ödeme diyoruz. Bu kişi başına 166 liralık bir avantaj. Üstelik bu istihdam teşvikinde öyle bölge, il sınırlaması yok. Türkiye 81 ilinde de geçerli.” dedi.

          Bizlere ödül vererek Onurlandıran Milli Eğitim Bakanımız, Sayın Nabi AVCI’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK’e ve TOBB Başkanımız Sayın Rıfat HİSARCIKLIOĞLU’ na da ayrıca teşekkür ederiz.

          Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

          Saygılarımızla..,

08.05.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BİLECİK İL OLARAK TÜRKİYE GENELİNDE UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME  KURSLARI PROGRAMLARINDA 1. OLDU

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç