Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO’DAN MİDAL KABLO’YA “İHRACAT VE YABANCI YATIRIMCI” ÖDÜLÜ

  • 16.04.2014
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalar ziyaret edildi. İlk olarak Midal Kablo fabrikası ziyaret edilerek Yönetim Kurulu Başkanı Hamid Raşid Al Zayani’ye ihracat ve yabancı yatırımcı ödülü verildi. 
Midal Kablo Fabrikası toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Doğan TUNÇ, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli ÇELİK, A.Murat KÖFTECİOĞLU, Ali Osman TÜRK Meclis Üyeleri Osman TEKELİ, Ayhan ERSOY, Mehmet KARAÇALI, Mustafa ÖZTÜRK ve Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldılar. Programda konuşan Midal Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Hamid Raşid Al Zayani önemli açıklamalar yaptı. Al Zayani, şu anda Türkiye de ciddi bir pazar patlaması olduğunu söyledi. Özellikle yatırımları bu bölgeye yapacaklarını söyleyen Hamid R. Al Zayani, enerjinin çok gerektiği sektörlerde teşvik konusu gerçekleştiğinde burada daha fazla yatırım görüleceğini kaydetti. Karlarının belirli bir kısmını zekat olarak dağıtmayı öngördüklerini belirtti. 
Hamid R. Al Zayani “Bizim kurumsal sorumluluk projelerimizde karımızın belirli bir kısmının zekat olarak dağıtılması söz konusudur. Türkiye Müslüman bir ülke olduğu için bizde burada karımızın belirli bir kısmını zekat olarak dağıtmayı öngörüyoruz. Midal Kablo 37.’inci yılını bitirdi. İlk defa kendi yerinin dışında bir yönetim kurulu yapıyor. İnşallah bu iki ülke çalışmaları için iyi bir başlangıç olur. Sizin yaptıklarınız ve hayatımızı kolaylaştırmak için Türkiye de kurulan sistemin hem lokal de hem de merkezde bizi ne kadar desteklediğinin farkındayım. teşekkür ediyorum. Biz ilk yaptığımız planlarda yaklaşık %50 Türkiye %50 yurt dışı diye düşünmüştük. Şu anda bu oranlar bozulmaya başladı. Şu anda kapasitemiz de arttığından dolayı %25 gibi yurt dışına yolluyoruz. %75 gibi Türkiye piyasasında değerlendiriyoruz. Şu anda Türkiye de ciddi bir pazar patlaması var. Yani biz özellikle Türkiye de enerji sektöründe ki koşulların çok iyi gittiğini düşünüyoruz. Bu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz. yer konusunda sıkıntımız olacak. Yatırım yaptıkça sıkışıyoruz. Geçici çözümler bulduk ama daha fazla yere ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili bir şeyler yapılabilir. Bu konuda sizlerden destek alabilirsek çok mutlu oluruz. Aynı zamanda plastik ve diğer konularda başka yatırımlarda getireceğiz. Özellikle yatırımlarımızı bu bölgeye yapacağız. Zaman içerisinde sizde göreceksiniz daha fazla enteresan şeyler yapacağız. Elektrik fiyatları Türkiye de 6 kat, doğalgaz fiyatları ise 3,5 kat daha fazla. Dolayısıyla enerjinin çok gerektiği sektörlerde teşvik konusu gerçekleştiğinde burada daha fazla yatırım görebilirsiniz.” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, “İlçemize yapmış olduğu ziyaret ve yatırımlarından dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yatırımların ülkemize kaymasında ki en büyük sebeplerden bir tanesi sanıyorum Türkiye de devam eden istikrardır. Bizler Belediye, Ticaret Odası ve Milletvekilimiz ile birlikte ilçemize yapılacak bütün yatırımlarda kendilerine bir telefon kadar yakın olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent de “Kendisine Bozüyük’e sağladığı değerlerden dolayı teşekkür ederken şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.                                                                                                                                                            

Konuşmaların ardından Midal Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Hamid R. Al Zayani’ye Meclis Başkanı M.Doğan TUNÇ, Genel Müdür Yalın ZEYBEK’e Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT  tarafından ihracat ve yabancı yatırımcı ödülü verildi. Program fabrikanın gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Saygılarımızla..,

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

16.04.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO’DAN MİDAL KABLO’YA “İHRACAT VE YABANCI YATIRIMCI” ÖDÜLÜ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç