Haber Arşivi

METRİSTEPE 1. İNÖNÜ SAVAŞLARI 6. ZAFER YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ.

  • 05.01.2014

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası , Bozüyük Belediyesi, AKUT ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları heyet tarafından düzenlenen Metristepe’ ye Zafer Yürüyüşü gerçekleşti. 2 bin kişinin katıldığı ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen yürüyüş sonrası Şehitler için dualar edildi. 

Sabah ilk olarak yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar belediye otobüslerince başlama noktası olan Düzdağ yolu üzerindeki Nanedere mevkiine taşındı. Saat 10: 00'da başlayan yürüyüş ile 8 kilometrelik mesafe yürünerek Metristepe'ye ulaşıldı. Nanadere mevkiinden Metristepe Anıtı'na kadar kadını erkeği, genci yaşlısı ellerinde bayraklarla yürürken, etkinliğe Bilecik Valisi  H.İbrahim AKPINAR, Bozüyük Kaymakamı Köksal ŞAKALAR,Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih BAKICI,İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mennan ÇOKHIZLI, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra LEVENT Başkan Yardımcılarımız Hasan ÖKSÜZ, Hakan BAKICI Yönetim Kurulu Üyemiz Murat KÖFTECİOĞLU ve AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ de katıldı.

Metristepe Anıtı önündeki program, saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İMKB Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adil Uğur, 1'inci İnönü Zaferi ve Metristepe Anıtı'nın tarihi önemi hakkında bilgiler verdi. Ardından konuşan Bilecik Valisi Halil İbrahim AKPINAR geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenle bakacağımızı söyledi. Metristepe'nin Türk Milleti'nin makus talihinin değiştiği bir yer olduğunu anlatarak Osmanlı İmparatorluğu Balkan savaşları ile başlayan süreçte çok hızlı bir şekilde topraklarını kaybetmiş. En son kalan topraklarda Sevr Anlaşması akabinde hızla cebren işgal edilmeye başlanılmış. Burası gerçekten Türk Milletinin makus talihinin değiştiği ve dönüştüğü bir yer. Kurtuluş savaşı hepimizin ortak kültürü ve ortak mirasıdır. atalarımızın, dedelerimizin birlikte savaşıp mücadele ettikleri canlarını verdikleri bir yer. Bu vesile ile bütün atalarımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizlerde tarihimizi bildiğimiz, geçmişimizden ders aldığımız ölçüde geleceğimize daha güvenle daha iyi bakacağız. Bu vesile ile bugün buraya gelen gelemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Program konuşmaların ardından Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra LEVENT’in AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ’ye plaket ve Metristepe kitabı hediye etmesi ile sona erdi. 
Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,


         

05.01.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • METRİSTEPE 1. İNÖNÜ SAVAŞLARI 6. ZAFER YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç