Haber Arşivi

GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

  • 27.12.2023
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odamızın Geniş katılımlı Müşterek Meslek Komite Toplantısı Bozüyük 4 Eylül Delüx Toplantı Salonunda düzenlendi.

 Toplantıya, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Devlet eski Bakanı Bahattin Şeker, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Soner Serin, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Odamız Meclis Başkanı M.Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, Odamızın Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri Meclis ve Meslek Komite Üyeleri, Odamızın Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile Değerli Basın Mensupları katılım sağladı.

 Toplantı geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak Bölgesinde Şehit olan 12 Askerimizin huzurlarında 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

 Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ‘nın 2024- 2025 yıllarına ait öncelikli planlarının Meslek Komite Üyeleri ile istişare edilmesi amacıyla gerçekleşen toplantımız, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç’un açılış konuşmaları sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik tarafından yapılan faaliyetler, çalışmalar ve etkinlikler hakkında açıklamalar ile devam etti.

 Veli Çelik konuşmalarında şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Pençe Kilit Harekatı Bölgesinde 12 Askerimizin, Vatan Evladımızın Şehit olması bizleri derinden üzmüştür.

Şehit olan vatan evlatlarımıza Allahtan Rahmet ailelerine ve Türk Milletimize başsağlığı diliyorum.

3 Kasım 2022 tarihinde başlayan ve 10 Kasım tarihinde tamamlanan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Oda Organ Seçimleri sonrasından bu zamana kadar yapılan faaliyetlerimiz, çalışmalarımız ve etkinliklerimizi özet olarak slayt olarak toplantı boyunca izleyeceğiz.

 2024-2025 yıllarında öncelikli planlarımız ile ilgili sizlerle istişare etmek için toplanmış bulunuyoruz.

Seçim süreci aynı zamanda bizim için bir anket çalışması oldu. Göreve geldiğimiz günden sonra hızla üyelerimizin en önemli talepleri olan k Yetki Belgeleri, Kobi Sanayi Sitesi, Gümrük Müdürlüğü, Lojistik Köy ve  Organize Sanayi Bölgesi Su Sorununa odaklandık. İlçemiz Kaymakamlığı, Borsab ve Belediyemiz ile görüşmelere başladık. Firmalarımızın tankerle su taşıması bizler için kabul edilebilir bir durum değildi. Belediye Başkanımız bu zamana kadar yapılan yazışma örneklerini bizimle paylaştı. Daha sonrasında o dönem Sayın Valimiz  Dr. Kemal Kızılkaya’nın hassasiyeti ile bu işlemlerin hızlanması konusunda çalışmalara başladık. Tabi ki bu sorunun çözümü noktasında büyük bir yol almamızda Sayın Valimiz Şefik Aygöl’ün de Bozüyükümüze olan ilgisi,   fabrikalarımız ve sanayicilerimize gösterdiği özel ilginin de önemi çok büyük. Önümüzdeki aylarda su sorununun tamamen bitecek olmasında emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl Bozüyük ziyareti kapsamında firmalarmızı ziyaret ederek  “Bileciği Herkes Bilecek” sözü ile geldiği ilk günden bugüne kadar aktif ziyaretleri mütevazı ve pozitif kişiliği ile İlimize değer kattı. Kendilerine huzularınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Aynı zamanda Lojistik Merkezimizin 2023 yılı yatırım programına alındığı ve 1.376.000.000 TL bütçe ayrılarak çalışmalara başlanacağı müjdesini dönemin Bilecik Milletvekili Sayın Selim Yağcı’dan aldık.

Ancak 6 Şubat 2023 tarihinde 11 İlimizde gerçekleşen deprem Ülkemizi büyük oranda etkiledi ve önceliklerimizi kenara kaldırdığımız bir yıl oldu.

Asrın felaketi olan bu deprem felaketi sonrasında Odamız Meclis Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile olağanüstü bir toplantı yaptık. Bu toplantıda yaptığımız değerlendirme ile 8 adet konteynerı Odamız adına acilen Kahramanmaraş Ticaret Odası ve Elbistan ve Adıyaman Ticaret Odalarına teslim ettik. Devamında derhal üyelerimiz ile irtibata geçerek yardım taleplerinin koordinasyonunu Bilecik Valimiz İlçemiz Kaymakamlığı,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte gerçekleştirdik. Bu toplantının hemen ertesi günü 2 tır ve sonraki gün 3 tır olmak üzere toplam 5 tır deprem bölgemize hızlı bir şekilde gönderildi. Devamında oda üyelerimizin de destekleri ile iş makinalarının da bulunduğu tırlarımız hızlı bir şekilde gönderilmeye devam etti.

TOBB öncülüğünde yapılan Konut Seferberliği kapsamında nakdi olarak Oda Yöneticilerimiz ve Üyelerimizin yaptığı yardım faaliyetlerinde de Odamız Ülke genelinde ilk 10 da yer almıştır. Odamız Üyelerine de destekleri için  tekrar teşekkür ediyorum.

Gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretleri sırasında TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğluna, Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e ve Gazi Meclisimizde Milletvekillerimiz Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün’e arz dosyalarında konu hakkında taleplerimizi iletmiş ve destek istemiştik. Sayın Halil Eldemir’in destekleri ile 27 Nisan 2023 tarihinde Odamızda gerçekleştirilen Gümrük Müdürlüğü İstişare Toplantısında da önemli bir yol almıştık.

 Önceki dönem Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un 14.05.2023 tarihli  oluru ile İlçemize Gümrük Müdürlüğünün açılıyor olmasında TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’e, Dönemin Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’ya, Gümrükler Genel Müdürümüze ve Daire Başkanlarına ve bu zamana kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Odamız hizmet binası 2. Katını Gümrük Müdürlüğüne tahsis ederek çalışmalara en kısa zamanda başlıyor olmanın  güzel haberini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Ayrıca bir güzel haberi daha sizlerle paylaşmak isterim. Ticari araç K Yetki Belgeleri ile Dijital Ehliyet Sayısal Takograf işlemleri de 2 Ocak 2024 tarihi itibari ile Odamız tarafından verilmeye başlanacak. Bu işlemler için Bilecik ya da Eskişehir’e ayrıca gitmenize gerek kalmayacak. Oda personelimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yılda hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz.

Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi ile de hizmet sözleşmesi imzaladık.

Odamız üyeleri, personelleri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri’nin de faydalanacağı sözleşme ile %15 ayakta %20 yatarak tedavi indirimi ve önceliği sağlanacaktır.

Ayrıca 2 Ocak 2024 tarihi itibari ile Odamız Üyelerine Ticari işlemleri için Hukuk Danışmanlığı Hizmeti vermeye başlayacağız. Odamız üyelerinin mağdur olmamaları bizlerin önceliğidir.

Odamızın girişimleri ve TOBB destekleri ile İlçemize kazandırılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bozüyük Anaokulu İnşaatımız da devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanarak ilçemizin hizmetine girecektir.

Sayın Valim Değerli Protokol bu toplantımızın öncesinde Odamız Yönetim Kurulu ile birlikte Yüksek İstişare Kurulu Üyelerimizi geçtiğimiz hafta Odamızda misafir ettik.

Bu çalışma toplantımızda şehrimiz Bozüyük ile Bölgemiz Ekonomisi ve Genel Durumu hakkında istişarelerde bulunduk.

Bu çalışma toplantımızda bir çok gündem maddesi ele alındı değerlendirildi.

Fakat bunların içinde sayın Vekilimiz Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da destekleri ile çözülebilecek acil çözüm bekleyen bir kaç konuyu kısaca arz etmek ve toplantımızın devamında da bu konuların müzakeresine geçmek isterim ..,

Sayın Valim Bozüyük bir Sanayi Şehri bu özelliğine yaraşır büyüklükte ulusal ve uluslararası firmalara ev sahipliği yapıyoruz.

1970 li Yıllarda sağlanan Devlet Teşvikleri ile kurulan firmalarımıza ek şu an Organize Sanayi Bölgemizde de büyük Ulusal ve Uluslararası firmalarımız yer alıyor.

Bu firmalarımız bölgemize ciddi istihdam ve ekonomimize de katma değer ve ihracat hacmi sunuyorlar.

Şu an gelinen noktada Organize Sanayi Bölgemizin acilen yeni alanlar tahsisi ile büyümeye ve Yeni Sanayi alanlarının açılmasına ihtiyacı var. Bu konuda talimat ve takipleriniz bizleri ziyadesi ile memnun edecektir.

Şehirler, Sanayisiyle Cadde ve Meydanlarıyla, İmar alanlarıyla ve Sosyal Tesisleri ile anılırlar.

Eski yapılaşmanın bir an önce kentsel dönüşüm ile yenilenmesi için Bozüyük TSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

İlçemizin öncelikli sorunlarını hepbirlikte değerlendirelim istiyoruz.

  1. Organize Sanayi Bölgemizin su projesinin tamamlanması ve genişlemesi ile Sosyal Tesisin yapılması
  2. Bozüyük Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Sanayi Sitesi alanının biran önce belirlenmesi ve başlanması
  3. Lojistik Köy projesinin biran önce tamamlanması ile birlikte çarşıda bulunan yükleme rampalarının İlçemiz merkezinde sorun teşkil eden Saraycık caddesi trafik sorununa da kısmen çözüm olacağına inanıyoruz.
  4. Bozüyük – Söğüt yolu’nun yapılması ile ilgili girişimlerin biran önce başlanması hem işçi servisleri hem de lojistik anlamda can ve mal kaybını ciddi oranda azaltacak olup iki ilçeye ve ilimize değer katacaktır.
  5. İlçemizde biran önce yeni imar alanlarının ve kentsel dönüşüm projelerinin yapılması İlçemizin büyümesine önemli anlamda katkı sağlayacaktır. Bu süreçte eski yapılarımızın yenilenerek depreme dayanıklı, ilçemize değer katacak modern binalar haline getirilmesi önem arz etmektedir.
  6. Kredi Yurtlar Kurumu İlçemizde bulunmamaktadır. Daha önceden yeri tespit edilen Yeşilkent eski Devlet Hastanesinin yerine biran önce KYK Yurdu olarak çalışmalara başlanması ile ilgili Milletvekilimiz ile irtibat halindeyiz. Hepbirlikte ilçemizdeki öğrencilerin yurt odalarına kavuşmalarını hızlandırmalıyız.
  7. Mevcut üniversitemize sosyal tesis oluşturmalıyız.

 Daha güzel bir Bozüyük için birlik ve beraberlik içerisinde canı gönülden çalışacağımız inancıyla konuşmalarıma son vermek istiyorum.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. dedi.

 Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

27.12.2023                       

BOZÜYÜK TSO
  • GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GENİŞ KATILIMLI MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç