SUUDİ ARABİSTAN'IN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK E-VİZE UYGULAMASI HK

• 07.11.2023
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 27.10.2023 tarih ve 11702 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
Suudi Arabistan Krallığı Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu altı ülkenin e-vize programı kapmasındaki ülkeler listesine alındığı,bu kapsamda ülkemiz vatandaşlarının https://visa.visitsaudi.com/ internet sayfası üzerinden bir yıl geçerli, çok girişli ve 90 gün konaklama süreli elektronik vize temin etmelerinin mümkün olduğu, söz konusu vize türünün kullanım amacının turizm, umre ve iş amaçlı ziyaretleri kapsadığı bildirilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.