Haber Arşivi

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SÜRÜRÜLEBİLİRLİK SEMİNERİ

  • 23.10.2023
  • bozuyuktso
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 19.10.2023 tarih ve 11366 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda;
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022/20 sayılı "Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi ile kapasite sınırı olmaksızın;
Tekstil metaryellerinin üretimi (lif, elyaf,iplik, kumaş (dokusuz kumaşlar dahil), halı üretimi vb.),tekstil ön terbiyesi (yıkama (yapak yıkama dahil), ağartma/kasar,merserizasyon vb.) baskı ve bayama işlemlerinden herhangi birini yapan tüm tekstil tesisleri ile,
Kumaş merserizasyonu yapan tüm tekstil tesislerinde;
Enerji tüketimi ve hava emisyonlarının azaltılması, su tüketiminin ve atık sudaki kirletici yükünün azaltılması amacıyla zorunlu hükümler getirilmiştir.
Bu kapsamda; Genelgede yer alan hükümlerin ülkemizde faaliyet gösteren tekstilişletmeleri tarafından sağlıklı bir şekilde uygulanmasının sağlanması ve uygulamaya yönelik çözüm önerileri geliştirmesi amacıyla TOBB ev sahipliğinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Birliğimiz koordinasyonunda "Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik Semineri" düzenlenecektir.
25 Ekim 2023 tarihindeki seminerin programı ekte yer almakta olup katılım sağlayacak olan firmaların aşağıdaki link ile kayıt olmaları gerekmektedir.
Kayıt Linki : https://anket.tobb.org.tr/#/anket/tekstil-calistayi
  • TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SÜRÜRÜLEBİLİRLİK SEMİNERİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç