Haber Arşivi

MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

  • 21.06.2023
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası 2023 yılı Olağan Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı 21 Haziran 2023 tarihinde Serhat Alabalık Sofra Restoran’da gerçekleştirildi.

Meslek Komite Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Komite Üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Müşterek Meslek Komiteleri toplantısına Meclis Başkanı M.Doğan Tunç ’un Açılış Konuşması ile başlandı. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, gerçekleştirilen Oda çalışma ve faaliyetleri hakkında Meslek Komite Üyelerine açıklamalarda bulundu.

Veli Çelik konuşmasında,

Sayın Meclis Başkanım, Değerli Oda Yöneticilerimiz ve Meslek Komitelerimizin çok değerli temsilcileri, Müşterek Meslek Komite toplantımıza hoş geldiniz.

Sizleri şahsım ve yönetim kurulum adına selamlıyorum.

Oda organ seçimlerimiz sonrası gerçekleştirdiğimiz bu ilk müşterek toplantımız.

Görev alan arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yine Haziran ayı itibariyle aramıza katılan yeni Meclis Üyemiz Murat Balcı kardeşimizi de tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.

Yine malumlarınız olduğu üzere Mayıs ayı içerisinde Ülke genelinde yapılan seçimler ile Milletvekillerimizi ve Cumhurbaşkanımızı iki aşamalı seçimler sonucunda belirledik, Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun.

Meclis Başkanımızın da konuşmalarında ifade ettiği gibi Pandemi sonrası tam toparlanıyoruz derken ülkemiz büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı.

İlk andan itibaren Odamız ve Üyelerimiz ile birlikte İlçemiz Kaymakamlığı koordinatörlüğünde yardım çalışmalarına çok aktif bir şekilde katıldık. Nakdi ve ayni yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allahtan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar.., dilerim.  

Kasım ayı itibariyle oda organ seçimlerimizi tamamladık ..,

7 kişilik Yönetim Kurulumuz, 22 kişilik Meclisimiz, 9 Meslek grubumuzdan oluşan toplam 53 Meslek Komite Üyemiz, 6 Disiplin Kurulu ve 14 Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ile çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Çok fazla detaya girmeden Kasım ayından bu yana oda faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız hakkında ana başlıklar ile bilgi vermek istiyorum.

Organ seçimleri sonrası başta Sayın Valimiz, Bakanlarımız ve Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, TOBB Başkanımız, İl ve İilçe Protokolü ile tüm üyelerimizin çok yoğun tebrik ve kutlama ziyaretlerini aldık..,

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, ziyaretimize gelen, tebrik eden, arayan ,mesaj gönderen, tüm kişi ve kuruluşlara tekrar huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.

Bu ziyaretlerin hemen ardından bizler de Sayın Valimiz, Bakan Yardımcımız , Milletvekillerimiz, TOBB Başkanımız, İlçe Kaymakamımız ve tüm il ve ilçe protokolümüze iadei ziyaretlerde bulunduk.

Seçim çalışmalarımız sırasında yaptığımız üye ziyaretlerimizden de aldığımız geri dönüş ve talepler doğrultusunda hazırladığımız taleplerimizi sorun ve çözüm önerilerimizi içeren arz dosyalarımızı ilgili makamlar ile paylaştık.

Üyelerimizin kredi ihtiyaçları için Banka Şube Müdürlerimiz ve KGF temsilcilerimiz ile ortak toplantılar gerçekleştirdik..,

Yine Disiplin Kurulu ve Yüksek İistişare Kurulu Üyelerimiz ve , Gıda, İnşaat Taahhüt , Nakliye gibi Meslek Komitelerimiz ile ortak toplantılar düzenledik. Bu toplantılarımızı tüm meslek gruplarımız için önümüzdeki günlerde tamamlayacağız.

6 Şubat Depreminde en hızlı refleks veren ve yardım çalışmalarına katılan odalardan biri olduk.

Depremin hemen akabinde parça parça toplam 10 adet yaşam konteyner i ile, ranza, yatak, battaniye, kıyafet, ekmek ve su gibi temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlanan yardım tırlarımızı hızla bölgeye ulaştırdık.

Bu konuda İlçemiz Kaymakamlığı başta olmak üzere üyelerimiz ve tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim. Gerçekten takdir edilecek destek ve yardımlar aldık.

Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için iftar çadırında odamız adına iftar yemeği verdik.

2022-2023 döneminde burs programımızı uzaktan eğitime geçilmesine rağmen kesmeden devam ettirdik. 

Gümrük Müdürlüğü ve Lojistik Merkez ile ilgili yoğun takibimiz sonrası Ticaret Bakanlığı temsilcileri geniş bir heyet ile Odamızı ziyaret ettiler.

Ve ilk etapta Gümrük Müdürlüğünün İlçemizde açılması konusunda Ticaret Bakanlığımızdan olur yazılarını aldık.

Göreve geldiğimizde ilk öncelikli işlerimizden birisi de Organize Sanayi Bölgemizdeki su sorunu oldu. Bu konuda gerek Valimiz ve Kaymakamımız, gerekse de Bozüyük Belediyesi ve OSB Yönetimi ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bir hayli yol kat etmiş bulunuyoruz.

Yine BORSAB dan arazi alan ve bu arazisini kredi işlemlerinde karşılık gösteremeyen bir üyemiz vardı,  o üyemizin de problemini Bakanlık nezdinde çözüme kavuşturduk.

Geçtiğimiz günlerde Ankara da 79. Olan TOBB Genel kurulumuzu tamamladık.

Genel Kurulda yapılan çekilişte Odamız adına TOGG akıllı otomobil başvurumuz karşılığında kura çekildi. 254. Sırayı aldık.

TOBB Başkanımızı ziyaretimiz sırasında K belgelerinin Odamızdan verilmesi konusunda Başkan beyden söz aldık çalışmalarımız devam ediyor.

Bu arada Emlak ve Oto Galeri gibi Meslek Kurslarımız devam ediyor, önümüzdeki günlerde ise İnşaat sektörüne yönelik iş kollarında yeni kurs ve belge yenileme programlarımızı yapacağız.

Yine Üyelerimizin talepleri doğrultusunda inşaat malzeme ve benzeri uluslar arası fuar organizasyonlarına üyelerimizin katılımlarını sağlıyoruz.

Son olarak Sanayici üyelerimizden başlamak üzere Fabrika ve Kobi ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu arada Çevre Oda ve Borsa ziyaretlerimize başladık, ilk etapta Eskişehir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Borsa ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Bu ve benzeri çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde de aralıksız devam edeceğiz.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Toplantımızın bundan sonraki kısmında Meslek Komitelerimizin kendi faaliyetleri ile ilgili konularda görüş öneri ve değerlendirmelerini almak isteriz.

Katılımlarınız için tekrar teşekkür ederim, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı şimdiden kutlarım, Saygılarımla. Dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi sonrasında program son buldu.

            Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 Saygılarımızla..,

  

  • MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç