SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELİĞİ SEÇİMİ HK

• 09.06.2023
Sayın İlgili,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 06.06.2023 tarih ve 6159 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda;
5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca Birliğimiz ile mülga Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ortaklaşa belirlenerek 06.04.2009 tarihinde yürürlüğe kolumuş olan "Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ile Sgorta Acenteleri İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esaslar" doğrultusunda, Sigorta Acenteleri İl Delegeliği Seçimleri, Ek te verilen listede ser alan Odalar tarafından 7 Temmuz 2023 Cuma günü gerçekleştirilecektir. Seçim günü oy kullanma süreci saat 09:30'da başlatılacak olup, bu süre saat 16:30 da sona erecektir.
İl Delege adaylığı için başvurular ise Ek1 deki listede yer alan Odalar tarafından 03.07.2023 Pazartesi günüden itibaren kabul edilmeye başlanacak olup, söz konusu başvuruların alımına ilişkin süre 05.07.2023 Çarşamba günü mesai bitimi itibariyle sona erecektir.
İlgili Oda tarafından, söz konusu Esaslar'a uygun olduğu tespit edilen adaylara ilişkin bilgileri içeren liste, 6 Temmuz 2023 tarihinde Odaların ilan yerlerine asılmak ve internet sitelerinde yayımlanmak suretiyle seçim sonuna kadar ilan edilecektir.
Diğer yandan, seçmen listelerine Birliğimizin http://www.sigorta.org.tr adresli internet sitesinden 7 Haziran 2023 tarihi itibariyle ulaşılabilecek olup Ek-2 de yer alan seçim takvimi çerçevesinde gerekli işlemlerin ilgili Odalarca yapılması gerekmektedir.
İlgi yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.