Haber Arşivi

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE LOJİSTİK MERKEZİ İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

  • 28.04.2023
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın girişimleri ile Ticaret Bakanlığımıza bağlı Gümrük Genel Müdürlüğü Yöneticileri ile Odamızda bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

 

Gümrük Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Saim Şenel, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Engin Erenkuş, Destek Daire Başkanı Mahmut Çakmak, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Ceviz ve Eskişehir Gümrük Müdürü Muhammet Uçar İlçemiz Gümrük Müdürlüğü ile ilgili değerlendirme için Odamızı ziyaret etti.

 

 Yönetim Kurulu Başkanınız Veli Çelik İlçemizin, Odamız ve İlçemiz Genel Ekonomik durumu ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra şu açıklamalarda bulundu.

“Bozüyük Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün yeni yatırım ve yatırımcılar ile büyümeye, üretmeye devam ediyor.

3.500.000 metrekarelik alana kurulu bulunan bölgemizde 123 parsel içinde 97 adet parsel tahsis edilmiş, Faal 35 firma ile üretim devam etmektedir.

 

Bilecik Geneli için resmi dış ticaret rakamlarımızda 2022 yıl sonu yaklaşık

İhracat : 1.500.000.000 Dolar

İthalat: 115.000.000 Dolar Olarak görülmektedir.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak Güncel Kapasite Raporlarımızda geçen kayıtlara göre ise, 

Odamıza kayıtlı sanayi kuruluşlarımızda, fabrikalarımızda 

3.500.000.000 Kg. (üç milyar beşyüzmilyon kilogram) ağırlığında,

Muhtelif 2.000.000.000. (iki milyar adet ) üzerinden yaklaşık

1.000.000.000. $ (bir milyar dolar) tutarında ihracata konu ürün üretilmektedir.

Firmalarımız içinde sadece Eczacıbaşı Grubu Firmalarının 2021 yıl sonu itibariyle 286 milyon dolar tutarında ihracatı görülmektedir.

Bu rakamlara Bilecik merkez ve ilçeleri de dahil edildiğinde gerçek ihracat rakamımızın(1.000.000.000 $)  Bir milyar Doların çok üzerinde olduğu çok açıktır.

Detaylar arz dosyalarımızda da verilmiştir.

Bu veriler göz önüne alındığında da Lojistik Merkez ve Gümrük Müdürlüğü taleplerimizin ne kadar acil ve gerekli olduğu görülmektedir. 

Bu tespitlerimizi bu yıl başında 11 Ocak 2023 tarihinde ziyaretlerimiz sırasında başta Sağlık Bakan Yardımcımız olmak üzere Milletvekillerimiz ve Odalar Birliği Başkanımıza ilettik,

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü yetkililerimizin bugün bizlerle olması da bu taleplerimizin karşılık gördüğünü bize  gösteriyor.” dedi.

Devlet Eski Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, Meclis Başkanı M.Doğan Tunç, Oda Yöneticilerimiz ve İhracat yapan Odamıza kayıtlı bazı firmalarımızın temsilcileri ile gerçekleşen istişare toplantısı sonrasında Bozüyük Gümrük Müdürlüğü alternatif yerlerin tespiti ile yine mevcut Lojistik Merkez yatırımının olduğu alan yerinde incelendi ve olumlu aşamalar kaydedildi.

Gümrük Müdürlüğümüz ve Lojistik Merkezimizin kısa süre içerisinde faaliyete geçmesi için çalışmalarımız devam edecek olup emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

27.04.2023                       

BOZÜYÜKTSO
  • GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE LOJİSTİK MERKEZİ İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE LOJİSTİK MERKEZİ İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.
  • GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE LOJİSTİK MERKEZİ İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç