Haber Arşivi

UKRAYNA - YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ HK

  • 07.06.2022
  • bozuyuktso
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 29.05.2022 tarih ve 5351 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
Ukrayna'da faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarımızın Ukrayna'daki çatışma durumundan zarar görmesi ihtimali ve olsası zararların telafi edilmesi kapsamında iş sözleşmelerinin, sigorta sözleşmelerinin, makine-ekipmanlara ait faturalar gibi diğer önemli hususların dikkatle dokümante edilerek, kayıt altına alınmasının elzem olacağının değerlendirildiği bildirilmişti.
Bu defa, ekte bir örneği sunulan ilgi(b)'de kayıtlı yazıda, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından Rusya'nın askeri müdehalesi sonucunda ortaya çıkan zarar ve kayıpların belirlenmesine yönelik 20 Mart 2022 tarih ve 326 sayılı bir Bakanlar Kurulu Kararı'nın (BKK) yayınlandığı belirtilmiştir.
Yazıda, söz konusu BKK ile görülen kayıp ve zararlardan hangi Ukrayna Kurumunun sorumlu olduğunun tanımlandığı, kayıp ve zararların tespitinde baz alınacak genel kriterlerin sayıldığı ifade edilmiştir.
Konu ile ilgili yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.
  • UKRAYNA - YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ HK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç