Haber Arşivi

MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

  • 19.04.2022
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılı Olağan Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı 18 Nisan 2022 tarihinde Grand Çalı Hotel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Meslek Komite Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Komite Üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Müşterek Meslek Komiteleri toplantısına Meclis Başkanı M.Doğan TUNÇ’un Açılış Konuşması ile başlandı. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, gerçekleştirilen Oda çalışma ve faaliyetleri hakkında Meslek Komite Üyelerine açıklamalarda bulundu.

Buğra Levent konuşmasında,

Sayın Meclis Başkanım Değerli Oda Yöneticilerimiz ve Meslek Komitelerimizin çok değerli temsilcileri Müşterek Meslek Komite toplantımıza hoş geldiniz.

Sizleri Şahsım ve Yönetim Kurulum adına selamlıyorum.

Pandemi sonrası tam biraz rahatlama başlamış ve esas gündemimiz olan ekonomi ve beraberindeki sorun ve çalışmalara odaklanmıştık ki  ..,

Maalesef şu an küresel bir sorun haline gelme aşamasında olan Rusya Ukrayna savaşı ile karşı karşıya kaldık ..,

Rusya Ukrayna savaşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir tedirginlik ve kaygı ile izlenmektedir..,

Bu aşamada öncelikli talebimiz ve temennimiz savaş’ın bir an önce sona ermesi ve karşılıklı tarafların anlaşmalarıdır.

Yaşanan bu durum öncelikle tüm dünya üzerinde enerji fiyatlarında çok hızlı bir yükselişe sebep olmuş, hemen devamında ise başta gıda olmak üzere demir çelik, paladyum.. Platinyum, nikel   ve benzeri emtia fiyatlarında da aşırı yükselmeleri beraberinde getirmiştir.

Tüm dünyanın pandemi ile uğraştığı sıkıntılı bir döneminin sona ermesi beklendiği günlerde böylesi bir savaşın patlak vermesi tüm ülke ekonomilerini olduğu gibi bizim ekonomimizi de maalesef olumsuz etkilemektedir.

Enerji fiyatlarındaki hızlı yükseliş ülke ekonomimiz de de akaryakıt fiyatlarının artışını beraberinde getirmektedir.

Enerji ve akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artış ise direk tüm bağlı sektör kuruluş mal ve hizmetlerine fiyat artışı olarak yansımaktadır, bu da gerek sanayi gerek ticaret sektörümüzü olumsuz etkilemektedir.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerimiz.., başta Avrupa Birliği, Amerika  ve Ortadoğu Ülkeleri olmak üzere çok fazla ülkeye .., çok farklı ürün kalemlerinde ihracata konu üretim yapmaktadırlar..,

İlçemizde şu ana kadar ihracata çalışan firmaların sipariş iptali üretimin durdurulması ve benzeri problemler yaşamadıklarını memnuniyetle izlemekteyiz..,

Başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa olmak üzere birçok ülke'nin Rusya karşıtı olduğu bu dönemde Türkiye olarak Ukrayna ve Rusya ya eşit uzaklıkta olmamız ve her iki ülke ile de diyalog kurabilmemiz şu aşamada en kıymetli siyasal ve ekonomik başarımız olarak görülebilir..,

Bu avantajlı durumun sürdürülmesi ile önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda da ülkemiz ve adı geçen bu ülkelerle ticaretimizin olumlu yönde gelişeceğini beklemekteyiz..,

Başta da ifade ettiğim gibi enerji fiyatlarındaki yükselişin bir an önce kontrol altına alınmaması durumunda.., üretim ihracat ve ticarette ciddi problemler yaşanacağı konusundaki kaygılarımızı özellikle  paylaşmak isterim dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent konuşmasının devamında Meslek Komite Üyelerine son 6 ayda Odamız tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Karşılıklı fikir alışverişi sonrasında program son buldu.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 Saygılarımızla.., 

18.04.2022
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç