Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT ANTALYA YÖREX FUAR AÇILIŞINA KATILIM SAĞLADI.

  • 21.10.2021
  • bozuyuktso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB)’un desteği ile bu yıl 11.’si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center’da açıldı.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’inde katılım sağladığı fuar organizasyonunda toplamda 76 ilden; 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı ve 650 firmanın katıldı. Başta coğrafi tescilli ürünler olmak üzere yüzlerce yöresel ürünün tanıtımı yapıldı.

Fuarın açılışında konuşan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010 yılında ‘kriz varsa, çare de var’ sloganıyla yola çıktığını anımsatarak, “Antalya Ticaret Borsamızın başlattığı bu girişimi biz de TOBB olarak destekledik. Aradan geçen 10 yılda 3 bin katılımcıya ve 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. YÖREX, aynı zamanda ülkemizde coğrafi işaret ekosisteminin gelişmesine de önemli katkılar sundu. 10 yılda tescilli coğrafi işaret sayısı 110’dan 921’e, başvuru sayısı ise 160’tan 721’e çıktı. YÖREX, coğrafi işaret algısının ve bilinirliğinin artmasını sağladı” dedi.

“YÖREX artık Türkiye’nin yöresel ürünler ve coğrafi işaretler vitrinidir” diyen Hisarcıklıoğlu, “Burada ülkemizin tüm renkleri bir araya gelmiştir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, tüm Türkiye burada, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yan yana durmaktadır” şeklinde konuştu.

Bilecik Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Pazaryeri Belediye Başkanlığı ortaklığı ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle Anfaş/Antalya fuar ve kongre merkezinde Bilecik standı yerini aldı.

Fuarda, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’imizin, Yöresel ve Coğrafi işaretli ürünleri ile geleneksel kültürü ve turizm alanlarında bir çok tanıtımları gerçekleştirilmektedir.

Değerli Üyelerimize.., Paydaşlarımıza.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

20.10.2021
BOZÜYÜK 
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT ANTALYA YÖREX FUAR AÇILIŞINA KATILIM SAĞLADI.
  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT ANTALYA YÖREX FUAR AÇILIŞINA KATILIM SAĞLADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç