Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT ZAM AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

  • 02.07.2021
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent 1 Temmuz itibariyle uygulanacak olan Elektrik ve Doğalgaz zamları büyük endişe vermektedir dedi.

Pandemi sonrasın normalleşme adımları atılmışken üretimi büyük oranda etkileyecek olan bu zamlar ekonomi anlamında ülkemizi ciddi şekilde etkileyecektir dedi.

Elektrik zammı denilince başta hane halkı konut ve işyerlerindeki tüketim ile birlikte yaşanan sıkıntılar gündeme gelmektedir..

Sanayi Sektörü bu zamlardan en çok olumsuz etkilenen sektörlerimizin başında gelmektedir. Sanayi üretimde en büyük kalemlerden birisi olan Enerji Maliyeti maalesef tüm ürün ve hizmetlerin satış fiyatlarını da dalga dalga olumsuz etkilemektedir.

Elektrik tarifeleri olağan şartlarda 3 aylık dönemlerde yılda dört kez yenilenmektedir. Tek bir tarife döneminde yüzde 15 oranında zam yapılması, doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 20`lik artış ve EÜAŞ`nın toptan tarifelerinde yüzde 40`ı aşan zam yapması, 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle açıklanacak bir sonraki elektrik tarifesi için tehlike sinyalleri oluşmasına neden olmuştur.

Ne yazık ki elektriğe yapılan zamlar sadece faturalara yansımamaktadır. Tüm mal ve hizmetler için temel girdi niteliğinde olan enerjiye yapılan zamlar, kaçınılmaz olarak genel ekonomi ve enflasyon üzerinden yük oluşturmaktadır. İğneden ipliğe tüm mal ve hizmetlerin pahalılaşmasına neden olacak bu gelişmeler, gerçek enflasyonu bugünden hesaplayamayacağımız ölçülerde yüksek seviyelere taşıma riski barındırmaktadır.

1 Temmuz 2021 itibariyle gerçekleştirilen yüksek oranlı enerji zamları, bu dönemde işsiz kalan, geliri düşen yurttaşların hayatını daha da zorlaştıracaktır.

Enerji fiyatlarının tüm kesimlerin ulaşabileceği düzeyde olması gerektiği ilkesi göz ardı edilerek, üst üste yüksek artışlar, yeni geçim sıkıntısı ve ekonomik problemlerin daha da artmasına neden olacaktır.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

02.07.2021
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT  ZAM AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç