Haber Arşivi

TOBB TARAFINDAN 03-07 NİSAN 2020 TARİHLERİ ARASINDA ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ OLAN SORUNLAR

  • 08.04.2020
  • bozuyuktso

Koronavirüs salgını sebebi ile sıkıntı yaşayan üyelerimizden odamıza intikal etmiş olan ve  TOBB tarafından ilgili kamu kurumlarına iletilen taleplerden 03 Nisan 2020 – 07 Nisan 2020 tarihleri arasında çözüme kavuşmuş olanlar şunlardır.

1.       Taşımacılığın hızlandırılması ve hammadde tedarikinin aksamaması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “Kapıkule Gümrük Kapısına” hızlı tanı PCR testi yapan mobil laboratuar kurulmasına ve hızlı tanı Kovid-19 testi yapılmasına onay verildi.

2.       Turizm sektöründe, iş sözleşmeleri askıda olan çalışanlardan Nisan ayında sigortalı giriş yapılan işçiler “kısa çalışma ödeneği” kapsamına alındı.

3.       Kısa çalışma ödeneği kapsamında olan çalışanın kısa çalışma ücreti ile net maaşı arasındaki farkı ödemek isteyen işverenler, SGK bildirimini “0 gün” yaparak aradaki farkı sorun olmadan ödeyebilecek

4.       Kısa çalışma kapsamında bulunan işyerlerinde çalışmasını sürdüren çalışanlar için, asgari ücret desteği ödenmeye devam edecek.

5.       Muayene süresi gelen tüm araçlar için muayene süreleri 3 ay ertelendi.

6.       Pandemi hastanesi olarak ilan edilen özel hastanelere, SGK tarafından ödenecek tutarlar yükseltildi.

7.       SGK ve Muhtasar beyannameleri birleştirmesi, 1 Temmuz 2020’ye ertelendi.

8.       Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 21 İlde “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programı kapsamında tohum hibe desteği açıklandı.

9.       Egzoz gazı emisyon ölçüm işlemleri, üç ay süreyle ertelendi.

KOSGEB’in kredi destek programları kapsamında bankalardan kredi kullanan işletmelerin 30 Haziran’a kadar olan borçları, 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelendi.

  • TOBB TARAFINDAN 03-07 NİSAN 2020 TARİHLERİ ARASINDA ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ OLAN SORUNLAR

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç