Haber Arşivi

MEGİP PROJESİ KAPSAMINDA 2090 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK

  • 19.02.2020
  • bozuyuktso

 Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işyerlerinde düzenlenecek olan MEGİP Projesi kapsamındaki istihdam garantili meslek edindirme kurslarının protokolleri imzalandı.

 

İşgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için, kamu-özel sektör işbirliğinde, teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitim programlarının düzenlenmesini sağlayarak istihdama katkıda bulunmayı amaçlayan MEGİP Projesi kapsamında 2090 kişi programa dahil olan odamız üyesi 17 firmada işe yerleştirilecektir.

 

Düzenlenen MEGİP Projesi imza törenine Bilecik Valisi Sn. Bilal ŞENTÜRK, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sn. Mehmet Doğan TUNÇ, Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Buğra LEVENT,  Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sn. Ayhan TOZAN, Tük-İş Sendika Temsilcisi Sn.Osman Vedat TAYLAN,Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ve program kapsamında kursiyer talep eden firmaların yetkilileri katıldı. 

 

Programda Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent Odamız Genel Faaliyetleri hakkında slayt gösterisi eşliğinde bilgileri verdi.

Buğra Levent;

 

GENEL ODA TANITIMI

 

Sayın Valim;

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odamız 9 meslek grubundan oluşuyor. 7 kişilik Yönetim Kurulumuz 22 kişilik Meclisimiz ve 53 kişilik  Meslek Komite Üyelerimiz ile yaklaşık 1000 üyemize hizmet veriyoruz.

 

KURULUŞUMUZ VE HİZMET BİNAMIZ

 

 Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odamız 1994 yılında 300 kadar Sanayici ve İşadamımızın girişimleri ile kuruldu. Yıllarca Belediyemize ait bir iş hanının 170 metrekarelik bir ofisinde çok daha mütevazi ve kısıtlı imkanlar ile hizmet verdik. Bugün ise yeni hizmet binamız ile çok şükür üyelerimize toplam 2.000 metrekarelik bir alanda hizmet verebilir hale geldik.  Bu süreçte emek vermiş , hizmet etmiş tüm Başkan ve Yöneticilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim.

BOZÜYÜK EKONOMİSİ GENEL ÇERÇEVE

 

Sayın Valim ..,

Bozüyük her ne kadar bir seramik kenti olarak anılıyor olsa da.., Bu sanayi şehrinde Seramik vitrifiyeden, demir çeliğe, Kablo imalatından, armatüre, Orman ürünlerinden ambalaj ve kutu imalatına, Bisküvi ve kek imalatından, sünger, alabalık ve yumurta imalatına, Armatür, alçı ve seramik kalıpları üretiminden, Otomotiv yan sanayi kalıpları üretimi ve şişe cam imalatına kadar bir çok farklı kalemde üretim gerçekleştirilmektedir.

 

İSTİHDAM

 

Bu imalatların yapıldığı odamıza kayıtlı 50 ve üzeri istihdamı olan 40 firmamızda toplam 11.000 kişiye direk istihdam sağlamaktadır.  Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Üyelerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda İlçemiz ve Bölgemiz Ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın yürütülmesi sırasında üyelerimizin samimi katılımları ve geri  dönüşleri  bizleri  daha da motive ediyor. “Değerli üyelerimizden aldığımız güç ile İlçemiz ve Bölgemiz Ekonomisinin büyümesi, aynı zamanda sosyal yönden gelişimi adına da, ortak çalışma proje ve faaliyetlerin içinde yer alıyoruz.

 

SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORLARIMIZ

 

Şahsımın da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldığım TOBB İnşaat ve Taahhüt Kuruluna ve benzeri kurullara bölgemiz ve üyelerimizin sorun ve problemlerini çözüm önerileri ile birlikte iletiyoruz.

 

FUAR ORGANİZASYONLARIMIZ

Oda üyelerimiz ile ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarında bir araya geliyoruz. Üyelerimizin kendi  meslek dalları ile ilgili konularda yeni deneyimler yaşamaları, yeni bilgi ve uygulamaları yerinde görmelerini sağlıyoruz,

 

NEFES KREDİSİ PROGRAMI

 

 Geçtiğimiz yıllarda başlatılan TOBB Nefes Kredisi programı ile üyelerimize yıllık % 9,90 faiz oranı ile kredi imkanları sağladık,

 

LOJİSTİK MERKEZ VE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İlçemize yeni yatırımların kazandırılması, bölgemizin cazibesinin arttırılması yönünde, Başta  Lojistik Merkez ve Bozüyük Organize Sanayi Bölgemiz olmak üzere çalışma ve faaliyetlerimizi aralıksız yürütüyoruz.

Sayın Valim ..,

Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgemiz ile bağlantılı planlanan Bozüyük Lojistik Merkez projemiz şu hali ile % 30 oranında tamamlanmış durumda.

Geri kalan kısmın bir an önce tamamlanması ve sanayicimizin hizmetine sunulması en önemli gündem maddemizi oluşturuyor.

Bozüyük’ü bir havza olarak düşündüğümüzde yakın çevremizde ki  firmaların üretim kapasiteleri de eklendiğinde, lojistik merkez projemizin paralelinde Bozüyük Gümrük Müdürlüğü’nün de tesis edilmesi, Bölgemiz Ekonomisi ve İş Dünyamıza ayrıca değer katacaktır.

Bilecik Yenişehir yolu belirsizliği gibi Bozüyük’de de maalesef Lojistik Köy Projesi çıkmaz bir sarmalda. Dün verdiğiniz müjde ile Yenişehir yolunun çalışmaları için şantiyelerin kurulduğunu öğrendik, Burada sizlerin de takip ve girişimlerinizin faydalı olduğu düşüncesindeyiz, Aynı müjdeyi inşallah en kısa zamanda lojistik merkezimiz için de bekliyoruz.

 

İHRACAT

 

Bozüyük bir Sanayi Kenti. Yakından baktığımızda ise ilçemizi benzerlerinden ayıran çok önemli bir özelliğimiz var. Odamıza kayıtlı sanayici iş adamı ve üyelerimiz şehrimizde 550.000.000. Dolarlık ihracata konu ürün üretiyorlar.

İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen Türkiyenin ilk 500 firması içinde bizimde 8  firmamız  yer alıyor.

Bu büyüklük bizleri heyecanlandırıyor,

 

BORSAB BOZÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

 

Bozüyük Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün yeni yatırım ve yatırımcılar ile büyümeye üretmeye devam ediyor.

3.500.000  metrekarelik alana kurulu bulunan bölgemizde 126 parsel içinde 53 adet parsel tahsis edilmiş, Faal 33 firma ile üretim devam etmektedir. Bu firmalarımızda ise toplam 2964 kişi istihdam edilmektedir.

Bu alanda daha küçük ölçekli firmalarımızın da yer almaları adına Odamız girişimleri ile geçtiğimiz yıllarda küçük parseller ve yatırım alanları oluşturma çalışmalarımızı tamamladık. Çevre yolu ve hızlı tren gibi tamamlanmış projelerimiz bölgemize değer katıyor.  Lojistik merkezimizin tamamlanması bölgemize ayrıca değer katacaktır.

 

GİRİŞİMCİLİK

 

Kadın ve Genç Girişimcilerimizin çalışma ve organizasyonlarına destek olurken yine bölgemizde yeni girişimcilerin özendirilmesi ve girişim fikirlerini hayata geçirebilmeleri adına girişimcilik eğitimleri organize ediyoruz.

 

GENEL HİZMET VE FAALİYET BAŞLIKLARI

 

 

GENEL

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine verdiği

Şirket kuruluşları, İş makinası tescilleri, Kapasite raporları tanzimi vb. Yasal hizmetleri yerine getiriyor, Üniversitemiz başta olmak üzere Meslek Yüksek Okullarımız İlçemizdeki Meslek Liseleri başta olmak üzere eğitim kurumlarımız ile de ortak projelerde yer alıyoruz destek oluyoruz birlikte çalışıyoruz.

En son Odamızın TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttüğü çalışmalar ile ilçemizdeki Meslek Lisemizi de Proje Okullar kapsamına aldırmış bulunuyoruz. Bu Okulumuz bundan böyle Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara kalifiye eleman ihtiyacımızı birinci elden giderecek niteliklere sahip olacak.

Şahsınızın Başkanlığın da  İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları, Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte KÜSİ Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği programlarını İş-Kur İl İstihdam ve Girişimcilik Programlarını ortak yürütüyoruz.

KOSGEB ,Kalkınma Ajansı gibi kurumları üyelerimiz ile buluşturuyoruz.

Bilgilendirme toplantıları, Sektör toplantıları TOBB Meybem A.Ş. ile ortaklaşa Mesleki Eğitim Kurs programları, Fuar organizasyonları Kişisel ve Kurumsal Eğitim programları ile birlikte Sosyal sorumluluk anlamında da başta eğitim olmak üzere çok yönlü çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ YÖNELİK BURS PORGRAMLARIMIZ

 

 Halen:45 öğrenci Odamızdan, yaklaşık 15 öğrenci Meclis Üyelerimizden

yaklaşık 60 üniversite öğrencimize burs desteği sağlıyoruz, Ramazan aylarında TOBB ve Odamız işbirliğinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları yapıyoruz.

 

SOSYAL YARDIMLARIMIZ

 

1998 -2019 yıllarında toplam 12.856 aile

Eğitim dönemi başlangıçlarında ilk ve orta öğretim öğrencilerimize kırtasiye kıyafet yardımları yapıyoruz.

1998-2019 yıllarında toplam : 17.152 öğrenci

Kuruluşumuzdan bu yana Eğitim ve Gıda olmak üzere toplam 30.000 aileye sosyal yardım faaliyeti gerçekleştirmiş olduğumuzu belirtmek isterim.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş, aş ve üretim odaklı olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Sayın Valim bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da başta Bilecik Valiliğimiz İlçemiz Kaymakamlığı ve Belediyemiz olmak üzere , Sivil toplum kuruluşları ile birlikte ekonomik gelişim ve ortak sosyal fayda sağlayacak tüm programlarda ortaklaşa uyum içinde çalışmayı arzu ediyoruz.

Bu programımızda aynı zamanda Odamız ve İş-Kur işbirliğinde imza ettiğimiz protokol çerçevesinde bu akşam 17 Sanayici kuruluşumuzun İlçemizde toplam 2090 kişilik yeni istihdam içerecek olan protokollerini de şahsınızın olurları ile imzalamış olacağız. Bu vesile ile anlamlı ziyaretiniz için bir kez daha Odam İş-Kur İl Müdürlüğümüz ve katılımcı firmalarımız adına teşekkür eder saygılar sunarım. Dedi.

Ardından Sayın Valimizin Firma temsilcilerine tek tek söz vererek sektörel bazda firmaların sıkıntılarını sorun ve çözüm önerilerini dinlemesi ve karşılıklı fikir alışverişi yapılması sonrasında program son buldu.

MEGİP kapsamında istihdam sağlayacak firmalar aşağıda

belirtilmiştir.

 

Sıra No

Firma Adı

Meslek

Kişi Sayısı

1

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Seramik İmal İşçisi

700

2

Vitra Karo San. ve Tic. A.Ş.

Seramik İmal İşçisi

400

3

Decovita Yapı Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Seramik İmal İşçisi

200

4

Köfteci Yusuf Ent. Hazır Yemek San. Tic. A.Ş.

Garson (Servis Elemanı)

150

5

Sağlamlar Orman Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Diğer Bıçkıcılar, Kontrplak İşçileri ve Diğer Ağaç Eşya İmal İşçileri

100

6

İstikamet Döküm A.Ş.

Dökümcü (Metal)

100

7

Teksal Tekstil A.Ş.

Diğer İmalat İle İşçiler (Makine İle)

100

8

Ersoy Metal San. Tic. Ltd. Şti.

Metal Doğramacı

50

9

Gençömür Gıda Ltd. Şti.

Garson (Servis Elemanı)

50

10

Genesis Endüstriyel Üretim San. Tic. A.Ş.

Metal Doğramacı

50

11

Secco Seramik San ve Tic A.Ş.

Seramik İmal İşçisi

50

12

Centay Mad. Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.

Mermer İşçisi

40

13

Karo Metro San. ve Tic. A.Ş.

Seramik İmal İşçisi

30

14

Armat Tesisat Armatür San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Makine Teknolojisi Teknisyeni

30

15

Feriha Hurma (Karafırın)

Mutfak Görevlisi

15

16

İris Marmara İSG Hizm. Ltd. Şti.

Diğer Sağlık Personeli,İSG Saha Elemanı

15

17

Turanlar Unlu Mam. San, Ltd. Şti.

Fırıncı Ustası - Unlu Mamuller

10

TOPLAM

2090

 

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

19.02.2020
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • MEGİP PROJESİ KAPSAMINDA  2090 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK
  • MEGİP PROJESİ KAPSAMINDA  2090 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK
  • MEGİP PROJESİ KAPSAMINDA  2090 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç