KREDİ KARTLARINDA GENEL TAKSİT SINIRININ ARTTIRILMASI HK

• 25.06.2019

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 17.06.2019 tarih ve 6061 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,

Kredi Kartları ile yapılacak bazı alışverişlerde taksit sayısının arttırılmasına ilişkin detaylar aşağıda verilmiştir.

Birliğimizin konu ile ilgili girişimlerinin de katkısıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 12.06.2019 tarihli ve 8385 sayılı kararı ile kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; mobilya alımlarından on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya (Video, kamera, ses sistemleri, fiyatı 3.500 Türk Lirasının üzerinde olan televizyon vb) alımlarında üç aydan altı aya, fiyatı 3.500 Türk Lirasına kadar olan televizyon alımlarında dokuz aydan on iki aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda dokuz aydan on iki aya, vergi ödemelerinde dokuz aydan on iki aya, elektrikli eşya (Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri vb) alımlarında on iki aydan on sekiz aya, kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının ise on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir.

Konu ile ilgili yazı ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.