CİNER GRUP KAZAN SODA ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

• 15.01.2018

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın  Jülide Sarıeroğlu,   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Sayın Berat Albayrak katılımıyla ilçemizde de faaliyet gösteren oda üyelerimizden Ciner Grup Parkcam Şirketinin Ankara Kazan da  1,5 milyar dolarlık yatırımla açmış olduğu Kazan Soda Elektrik   soda külü ve sodyum bikarbonat üretim tesisinin açılışı gerçekleşti.

Açılışa Devlet Eski  Bakanımız Bahattin Şeker  Yönetim Kurulu Başkanımız Buğra Levent ve Oda Meclis Başkan Yardımcımız Garip Öge  katılım sağladılar.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu tesis hem madencilik hem kimya hem de elektrik üretim faaliyetlerini içerisinde barındırıyor. Maliyeti 1.5 Milyar Dolar olan tesisin 2200 kişiyi istihdam edecek olması iftihar verici bir tablodur. İhracatın her kuruşu ülkemize net girdi olarak yazılacaktır. Ülkemiz dünya soda külü ihtiyacının onda birini, Avrupa’nın ihtiyacının da yarısını karşılayabiliyor hale gelmiştir. Dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Buğra Levent ise 1 Dolar İthalat yapmadan 800 Milyon Dolarlık İhracat yapacak olan Soda Elektrik Üretim Tesisinin Ciner Gruba ve Ülkemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını dilerim dedi.

15/01/2018

• CİNER GRUP KAZAN SODA ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.  AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.