Haber Arşivi

ÇALIŞMA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET BAŞ BOZÜYÜK’TE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI.

  • 08.04.2017
  • bozuyuktso

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş,  Bozüyük ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
Bilecik SGK İl Müdürü Adem Bedir ve İŞKUR  
Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan ile esnaf ziyaretlerinde bulunan Baş, sonrasında Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
Burada Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Öksüz, Mete Ayaz, Meclis Üyeleri Osman Tekeli, Mustafa Öztürk ve Genel Sekreter Bedri Öztürk’ün karşıladığı Mehmet
Baş, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Prim Tahsilat oranlarının ülke ortalamasının çok üzerinde % 78 gibi bir gerçekleşemeye sahip olan Bilecik İlinin Ülke ekonomisinden istifade eden illerden değil, ülkenin ekonomisine katkı sağlayan illerden biri olduğunu söyledi.

 

Oda Yöneticilerimizin yanı sıra Bozüyük SGK Müdür Vekili Mehmet Ali Sarı BORSAB Müdürü Cemal GEREM , Türk İş Sendikası  Genel Sekreteri Dinçer Uluışık’ın da katıldığı toplantıda
İl genelinde istihdam seferberliğinin büyük ölçüde sağlandığını dile getiren Baş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlayan bir istihdam politikamız var. Her ilin de taahhüt ettiği bir rakam var. Şu anda  
Bilecik sevindirici bir şekilde istihdamı büyük ölçüde sağlamış illerimizden birisi konumunda bulunuyor. Nisan ve Mayıs ile daha da hızlanacağını düşünüyorum. Mevsimsel olarak işçilerin yeniden başladığı sektörler oluyor. Dönem dönem farklı sektörler, farklı teşviklerden faydalanabilir. 'Kısıtlı imkanlar ile ekonomiye nasıl katkı sağlayabiliriz?' diyerek çalışma yaparak illerimizi geziyoruz." dedi.

 

Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarımızın Bozüyük hakkında yaptıkları genel ekonomik değerlendirmelerin ardından İstihdam seferberliği ile ilgili uygulama detaylarının görüşüldüğü toplantıda Meclis Başkanı TUNÇ Bozüyük İlçesinin taş ve toprağa dayalı seramik ve Vitrifiye üretimi temelinde ilk sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yaptığını bu konuda zamanla farklı sektörlerin de ilçemizde yer almaya başladıklarını ifade tti.

Yönetim Kurulu Başkanı LEVENT; İlçemizde çok şükür işsizlik gibi bir sorunun olmadığını fakat iş seçme ve işletmeler arasında işçi sirkülasyonu yaşandığını yine erkek istihdamının yanı sıra ilçemizde kadın istihdamına yönelik sektörlere de yatırım önceliği sağlanması gıda, tekstil vb. sektörlerin bölgemize kazandırılması konularında görüşlerini bildirdiler.  

Mali Müşavir Mustafa ÖZTÜRK Teşvik Sisteminde uygulamaya alınan İstihdam teşviklerinin sadeleştirilip birleştirilmesi daha kolay ve anlaşılabilir sistemlerin hayata geçirilmesini , Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hasan ÖKSÜZ Nakliye sektörüne ilişkin istihdam destekleri, Meclis Üyemiz Osman TEKELİ Hizmet Sektörüne Yönelik istihdam ve benzeri teşviklerin arttırılması , Metal İş Sendika TEMSİLCİSİ Dinçer ULUIŞIK ise Sanayi Kuruluşlarında çalışanların bölgemizden temin edilmesi teknik adamların bölgemizde yetiştirilmesi ve sendikalaşma  konusunda yaşanan sıkıntılardan bahsetti.

Program katılımcıların karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç ve Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’in Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş’a günün anısına plaket takdim etmeleri ile son buldu.

Saygılarımızla..,

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.


08.04.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • ÇALIŞMA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET BAŞ  BOZÜYÜK’TE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI.
  • ÇALIŞMA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET BAŞ  BOZÜYÜK’TE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç