Haber Arşivi

KOSGEB’DEN KOBİ’LERE 50 BİN LİRAYA KADAR SIFIR FAİZLİ KREDİ

  • 10.02.2017
  • bozuyuktso

Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50.000 TL’yi aşmayacaktır.

Kredi vadesinin ilk oniki (12) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde olacak.

Teminat ve kefalet sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesine teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. ve Türkiye Esnaf Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği düzenlenecek protokole taraf olacaktır. Protokol yapılan bankalar teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapmaya yönlendirilmiştir.

 

Kimler Bu Destekten Faydalanabilecek?

 

2016 yılında, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvuruda bulunmuş 244.980 işletmeden söz konusu krediyi kullanarak KOSGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere, başvurusu bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin, bu programdan faydalandırılması planlanmış olup, bu işletmelerin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Önceki başvuruları geçerli sayılacak. Başvuru yapmayan özellikle mikro işletmelerin yeni başvuru yapmalarına imkan sağlanmaktadır.

 

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, 2015 yılı kobi beyannamesi onaylı ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmeler, (Yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler) destekden öncelikle faydalanacaktır.

 

Başvuru Değerlendirme Kriterleri Ne Olacak ?

 

Tüm başvuru yapan işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecektir.

 

İşletmeler; Çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olanlardan başlayarak sıralanacaktır.

14/12/2015 tarih ve 2015/8297 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf Sanatkarlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden faydalanan Esnaf ve Sanatkarlar, 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programından yararlanamayacaklardır.

 

Başvurular 10 – 20 Şubat 2017 Tarihleri arasında sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden başvuruda bulunabileceklerdir.

 

Detay Bilgi İçin:

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/6116/2017-yili-kosgeb-sifir-faizli-isletme-kredisi-faiz-destegi

 

Başvuru İçin:

http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr/Default.aspx?ReturnUrl=%2f

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

10.02.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • KOSGEB’DEN KOBİ’LERE  50 BİN LİRAYA KADAR SIFIR FAİZLİ KREDİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç