ARAÇ MUAYENESİ HK

• 16.08.2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 16.08.2016 tarih ve 15402 sayı ile Odamıza ilettiği yazıda Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren ve geçerli muayenesi olmaması nedeniyle UNET Otomasyon sisteminden otomatik olarak düşülen araç sahiplerinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi konusunda Odalardan alınan taleplerin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına iletildiği belirtilmiştir.

Konu hakkında anılan Bakanlıktan alınan cevabı yazıda, taleplerimizin karşılanmasının, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunun 1 inci maddesi ve Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi hükümleri gereğince mümkün olmadığı belirtilerek, muayenesi olmayan taşıtlarla taşıma yapılmamasına özen gösterilmesi konusunda ilgililerin bilgilendirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Konu ile ilgili yazı ekte verilmiştir.

Saygılarımızla.

• 785 (41.1 KB)