Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO TEMSİLCİLERİ TOBB 72. MALİ GENEL KURULA KATILIM SAĞLADI.

  • 12.05.2016
  • bozuyuktso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegelerin katıldığı aynı zamanda Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, TOBB Genel Kurul Delegesi Murat ŞEKER, Meclis Başkan Yardımcısı Garip ÖGE,  Meclis Üyesi Osman TEKELİ ve A.Murat KÖFTECİOĞLU, Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK ün de katıldığı programda Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

 

10 Mayıs Salı günü TOBB Merkezinde gerçekleşen tören ile TOBB bünyesinde 10, 20 ve 33 yılını dolduran Delegelere Hizmet Şeref Belgesi verildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptıklarını ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdıklarını söyledi.

 

 Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bölgede en güçlü, en gelişmiş ekonomilerden biri haline geldiğini vurgulayarak, "Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti" ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” diye konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, ve 33 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi.

 

11 Mays Çarşamba günü TOBB’un 72’inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ile diğer davetlilerin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

 

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. “Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var” diyen TOBB Başkanı yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ’lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla.

 

            11.05.2016

BOZÜYÜK

                                                                                                                                                   TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO TEMSİLCİLERİ TOBB 72. MALİ GENEL KURULA KATILIM SAĞLADI.
  • BOZÜYÜK TSO TEMSİLCİLERİ TOBB 72. MALİ GENEL KURULA KATILIM SAĞLADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç