MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

• 16.02.2016

25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği inşaat ve sanayi sektöründe çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirilmiştir. Belgesi olmayan her bir çalışana geçmişe dönük her ay için 500.00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Ustalık belgesi bulunan veya meslek lisesi mezunu olan kişilerin dışında tüm çalışanların almak zorunda oldukları Mesleki Yeterlilik Belgesi 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra denetimlerde öncelikli olarak sorulacaktır.

Odamız üyelerinin cezai işlemlere maruz kalmasına neden olabilecek bu düzenlemeye uygun çalışabilmeleri amacıyla Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası belgelendirme çalışmaları altyapısını hazırlamıştır.

İlk etapta aşağıda verilen Meslek dalları için istenen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları Odamız organizasyonu ile düzenlenecektir.

-       Ahşap Kalıpçı

-       Betonarme Demirci

-       Betoncu

-       Duvarcı

-       İskele Kurulum Elemanı

-       Sıvacı

-       Metal Saç İşlemeci

Yine aşağıda belirtilen diğer Meslek Dalları için de Başvuru Kayıtlarımız başlayacaktır. Bu alanlarda da Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları için Firmalarımızın acil olarak odamıza başvurmaları önemle duyurulur.

-       Asansör Bakım ve Onarımcısı

-       CNC Programcısı