"BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI VE TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE KALP SAĞLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER VE EN YENİ YÖNTEMLER KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ."

• 15.04.2011

Bozüyük ilçesinde, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle, "Kalp Sağlığı Alanındaki Yenilikler ve Teknolojik Gelişmeler" konulu bir konferans düzenlendi.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konferans öncesinde billboardlara reklam verilerek, gazetelere ilan verilerek, yaklaşık 1.000 kişiye SMS gönderilerek, Resmi Kurum amir ve yöneticilerine davetiye gönderilerek ve yoğun bir çaba harcanarak konferans ilanının tüm halkımıza duyurulması sağlandı.

Toplantıya Bozüyük Halkı ve Resmi daire kurum amirleri yoğun ilgi gösterdi. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Osman TEKELİ, ve Meclis Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz SERTLER, ile diğer kurum amir ve yöneticileri katıldı.

TOBB Etü Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda verdiği konferansta, kalp ameliyatının en zor ameliyatyardan olduğunu belirterek, bu ameliyatta 9 kişinin görev yaptığını belirtti.

Kalp ameliyatlarında bazı hastaların kalbini durdurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Doç. Dr. Aybek, şöyle konuştu:

"Bazen de çalışan kalp üzerinde çalışıyoruz. Kalp ameliyatında göğüs kafesi açıldığı için bütün organları ilgilendiren majör bir ameliyat. Bu ameliyat yüzde 70 oranla tıkanan damarlar nedeniyle yapılıyor. Kalbin damarları hiç ameliyat edilmeden yaklaşık 16-17 yıldan beri balon veya stent yöntemleriyle açılıyor. Bu yöntemi kardiyologlar yapıyor. 1990'lı yıllarda, kalp cerrahisindeki hasta değişimine paralel olarak ameliyat tekniklerini de değiştirmeye başladı. Hastalar riskli olduğu için ameliyat risklerini düşürmemiz gerekiyordu. Kalbin damarları, kalbin yüzeyindedir. 'Bu yüzden kalbi durdurmaya gerek yok' felsefesiyle kalp ameliyatlarını kalbi durdurmadan yapmaya başladık. "

Diyetisyen Esra Örün'ün de sağlıklı beslenme hakkında bilgi verdi.

Konferansın ardından Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, TOBB Etü Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tayfun Aybek ve Diyetisyen Esra ÖRÜN'e birer Osmanlı Arması Hediye ederek İlçemizde düzenledikleri Konferans için teşekkür ettiler.

Kaynak: http://www.habermi.com/haber/35982/bozykte-kalp-sal-alanndaki-yenilikler-ve-.html#ixzz1JquTbiln

15.04.2011

• "BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI VE TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ  İŞBİRLİĞİ İLE KALP SAĞLIĞI ALANINDAKİ GELİŞMELER VE EN YENİ YÖNTEMLER  KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ."