• 10.03.2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 09.03.2023 tarih ve 2549 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,

9 Mart 2023 tarihli ve 32127 sayılı Resmi Gazete’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandığı bildirilmiştir.

Bahse konu Tebliğ, küme yapı, elektronik ortamda görevlendirme yapılan yapı denetim kuruluşlarının sıralamalardan çıkarılması dahilinde belirlenen süreler ve görevlendirilmesine müteakip toplam yapı inşaat alanları gibi yapı denetim firmalarını ilgilendiren hükümler içermektedir.

İlgili tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/03/20230309-3.htm adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.

• Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ